Jag märker att alla har, fått nog av mig

25 Februari, 2010 @ 21:45

veronica maggio - måndagsbarn <3

försov mig idag. skickade ett sms till en klassis och sa att jag blir sen idag. låg kvar i sängen och sov vidare. kände att teckning kändes onödigt idag. gick upp 9, satte igång datorn och försökte att inte logga in på face ifall någon från min klass skulle råka vara inne. istället satte jag igång med att leta lite sommarjobb eftersom d var d vi skulle göra på marknadsföringen idag. vi skulle ha med oss dator och cv idag. blev fast och kände att marknadsföringen var onödig också. så ja, jag har skolkat idag. sa d till mamma också. så d är ingen idé att ni skvallrar.

tappade bort min bankdosa på lovet föresten. hittade den inte någonstans så jag tänkte att d var lika bra att skaffa mig en ny. jacob hade tappat bort sin en gång och fick en ny gratis sade han till mig. igår tog jag mig i kragen och gick till swedbank. egentligen är d jag som ska råna dem men denna gång var d dom som rånade mig. 250 spänn kostade den. kul. nej. jacob blev arg när jag fortäljade detta till honom. han sa att om detta hade hänt till honom hade han sagt att han vill ta bort alla sina konton på swedbank och ALDRIG nånsin höra något mer från dem. eftersom dom tjänar på att vi skaffar bankdosor så d slipper ha så många som arbetar där. men vad skulle jag göra? jag kunde ju inte gå tillbaka och skälla ut dom och säga att jag minsann vill ha tillbaka mina pengar, nu, nu, nu! tönt som jag är frågade jag jacob fall han kunde göra d istället. då höll han med mig om att jag var en tönt. men jag tänkte faktiskt inte så långt när jag var just där.

annars så har inget hänt idag. faktiskt.

"mamma! vilken ost är d vi brukar ha hemma?" ringde bosco och sa till mamma innan. aw gulli. bara så ni vet bor både jag och bosco hemma hos mina föräldrar och kallar min mamma för mamma. eh. puss på dig min bebe. du är gulliast i HELA världen.


They will not control us,

25 Februari, 2010 @ 01:26

hej hej här är jag! modevisningen som kommer att ske med skolan i maj är redan i full gång. får panik! d här har inte jag tid med.. på måndag ska vi lämna in en lapp med vilka modeller vi har valt. orka! jag vet inte vem jag ska välja. egentligen någon med ungefär samma mått som mig. d är ju förolämpande och fråga nån.

aja ikväll har jag struntat i att plugga och har varit och hälsat på hos my istället. vi har spelat skipbo och plockepinn och även hällt i oss lite martini, lite glögg och jägermeister. funderade egentligen på en kort kväll hos henne. men kom fakiskt bara hem för ungefär en timma sedan.

min hemresa var ganska spännande. Först fick jag prata med en kille som kommer från Kamerun. Samma land som Bosco. Alltså jag har riktigt stor respekt för mörka (d är vi som är dom konstiga) men när han började fråga om mitt nummer tappade jag inte respekten utan blev mest rädd, men försökte skratta bort det. han gick av i brunnsparken och nästa som sätter sig igemte mig är en kvinna i 30 årsåldern. Hon vill låna min mobil för hon måste ringa ett MKT VIKTIGT samtal till sin kontaktperson. Visst, säger jag men fort ska d gå jag har typ noll spänn på min telefon. samtalet tar 3 minuter. inte för att jag lyssnade men d lät inte direkt som om dom pratade om något viktigt. 3 hela minuter och dom pratade bara om hur många gånger dom hade ringt varandra idag. typ såhär lät kvinnan brevid mej "ja, jag ringde ju dig innan idag. typ vid 6. ringde du mej efter d? just d sen ringde jag ju dig vid 3 också. osv. osv." sen slängde hon på luren när jag visade ett mkt litet tecken på att jag var sur. då fortsatte hon prata lite hej-tyck-synd-om-mej-snack med mig. om hennes kille som har ringt henne hela kvällen men hon har inte kunnat svara osv osv.
jag som bara ville lyssna på min ipod på hemvägen

Inga tårar

21 Februari, 2010 @ 09:01

brukar vänta till samma dag som jag ska åka hem med att boka en biljett och d brukar fungera fin fint. inatt var nog inte Gudarna med mig. jag har drömt mardrömmar om biljetten hela natten. tex att jag ska få stressa till tåget eller att d inte ska finnas någon biljett alls. idag rusade mamma in på mitt rum vid kvart i åtta och tyckte att jag skulle komma och boka biljett. tack och lov att hon väckte mig från ännu en mardröm. jag gick upp. swebus var fullt. SJ hade biljetter. jag köpte en och upptäcker efter att Nässjö-falköping är inställt idag. kul. nej. jag skulle ha en bil. eller. kanske. inte. sitter i allafalll och gråter och tycker synd om mig själv för att jag kanske ska få vara i detta kalla hus ännu en natt. saknar mitt göteborg. vem orkar vara ute och resa på en måndag? d är ju då jag ska vara i skolan. jag är sur. sur. sur. sur.

och nu när jag är såhär sur kommer min surhet till en spec. person också fram. brukar förtränga att jag är sur på andra människor eftersom jag vet att d finns goda människor runt mig också. men idag önskar jag denna person all olycka livet har att ge. jaja, jag skulle aldrig säga såhär annars men idag är jag sur och det får gå ut över denna person. varsegod! ta åt dig! för efter allt jag gjort för dig får du faktiskt skylla dig själv.

vilka problem jag har. tror jag kryper ner hos min bosco en stund.

men först vill jag väl berätta om Tildas dop. Tilda var jätteduktig. Syster och Jens var heller inte så pjåkiga. Festen var lyckad. Antar att d personer Lisa ville ha där, var där. Några sötisar vid mittenbordet. d var tur att d var där så jag hann träffa d på mitt lov. Maten var god. och ehm.. vad ska jag skriva. jo, Jag och Emil är gudföräldrar nu. lite äldre - lite stoltare. :)

Mysan ringde igår och pratade om allt möjligt. hon sa då att hon kanske kunde klara sig tills imorgon om jag kom hem då. söt hon ä!

nu på riktigt ska jag gå och lägga mig hos bosco igen.


family affair

13 Februari, 2010 @ 17:15

tillbaka från stan. nej tillbaka för länge sen. hittade en jättefin lång klänning som jag kan ha på Tildas dop. jag ska ju vara gudmor så då får jag inte se ut hur som helst.
hittade snygga underkläder på HM också. ska annvända dem imorgon. imorgon är d alla hjärtans dag och då kommer bosco :)
Hade lite sälskap med mig till stan också. av Jacob och hans kompis. så denna gång slapp jag att gå själv.nu har jag stått i duschen i två timmar. d var skönt. ikväll blir d bara en lite utgång. inget speciellt alls. ska ta d lungt ikväll. D E SANT!! mamma kommer att bli så stolt.

ha en kul kväll med melodifestival eller vad ni nu ska göra. careface.


i need a glove

13 Februari, 2010 @ 11:26

köpenhamn. köpenhamn. köpenhamn. vad ska vi säga om köpenhamn? jättefin stad. gamla byggnader, gammla slott och kallt som fan. åkte förbi ett tivoli som jag blev ganska sugen på. annars så var mässan ganska lame. första hallen var bäst. aldrig sett något liknande. efter gick vi in i stora hallen. och då menar jag verkligen stora. småföretagarna visade sitt. inget nytt någonstans - ingen insperation någonstans. men jag skulle defenitivt åkt dit för att handla. eller för att bli full. d bjöds på champi. två tjejer, långa som skyskrapor (d såg verkligen overkligt ut) gick runt och delade ut reklam. vi gömde oss för dem. ja, dom var danska och superlånga. d säger väl allt?! sen träffade jag en vän från värnamo också. henne tappade vi bort efter ett tag.
när vi hade gått en 20 varv i hallen tröttnade vi och gick ut och gjorde stan istället. måste säga att d är väldigt svårt att hitta någonstans att äta i köpenhamn. och all den alkohol danskarna dricker. varför öppna en hel vinare vid klockan 1 på dagen? förstår ingenting. vi åt på ett halvkasst ställe. serverade mig en cesar sallad som var äckligare än den d serverar på mc d. och den är då rakt inte god. 
efter mat gick vi vilse i köpenhamn. letade efter tygaffärer. hittade en. gick in. hittade hur mkt fina grejer som helst. otrevlig personal. gick ut igen. så vi gick runt och chillade i vanliga klädbutiker istället. mango tex.
vid sju skulle vi samlas i bussen igen. utanför tivoli. kom iväg över sju. tog en timma till helsingör för att ta båt. var lite opepp på att gå upp till båten då jag hade så fruktansvärt ont i fötterna. vi snackade om sprit, godis och taxfree och jag glömde helt plötsligt bort mina onda fötter. gick upp på båten. tog en kundkorg och köpte en absolut rasberry. jaja, jag vet att den inte är billigare här en på systemet. men just för stunden att köpa alkhol på en studieresa och med lärare kändes ganska kul. på vägen hem från helsingborg sov jag på två dubbelsätten med huvudet inlindat i min vita halsduk pga d porriga ljuset i bussen. klassisarna petade på mig stup i kvarten och my ringde säkert hundra gånger och bad med komma ut när jag kom hem.

kom hem. gick hem. åkte ut och åkte. kom hem. sov. går inte in på detaljer, men jag har rätt att vara arg. fast idag är d ju förståss bättre. arg för stunden får man vara.

nu ska jag ut och leta efter någonting att ha på mig på tildas dop. jag siktar på myrorna. dom har fina långa klänningar där. tack och bock

Sitting and picking on myself

11 Februari, 2010 @ 22:54

höll ett uruselt föredrag idag om spikmattan. hade apat mig så glatt framför spegeln bara fem minuter innan. och tyckte att detta verkligen kommer att gå bra! väl därframme blev jag helt galen och bad till både Gud och min lärare om att få sätta mig ner. fick hålla min lärare i handen en stund och glömde avslutningsdelen. fick ta igen den efteråt istället. jag förstår ingenting. jag träffar alla i min klass varje dag. pratar med dem varje dag och skrattar med dem varje dag.
vad hände egentligen?
nästa gång får jag strunta i att öva tusen gånger innan och återgår till min gamla grundskoletaktik. skriv talat på morgonen i bussen och öva som en galning när alla andra redovisar. brukar ju funka.

imorgon ska vi till köpenhavn. (!!) modemässa och tygköp. fyra timmars bussresa och även lite båtresa också. jag är mest ute efter att njuta av köpenhavn. har inget minne av d stället. men jag hoppas på sol imorgon iallafall. tar ju med mig brillor.
men först börjar jag med att gå upp vid 5 på morgonen. sova nu alltså. goddnattt

im your biggest fan

10 Februari, 2010 @ 00:37

ensam hemma. jacob har åkt sin väg. kan tycka att d är ganska skönt. då jag har väldigt mkt att göra tills på torsdag o inte har tid för sociala evenemang. men förståss så gör jag inte mina uppgifter utan gömmer mig under en filt med datorn och kollar på rederiet. Ni vet som man gjorde när man var liten fast med en bok och ficklampa i hopp om att föräldrarna tror att man sover fast man egentligen inte kan lägga ifrån sig boken. nja. egentligen syftade jag väl inte på mig själv då jag tror att jag aldrig läst ut nån så kallad bok?.

Ska vara färdig med ett tal till marknadsföringen på torsdag. Alla i min klass valde så personlig ämnen om saker d uppfunnit själva som hemmagjort knäckebröd tex. jag själv har inte åstakommit så mkt i mitt liv förutom en dikt som jag vann en lyriktävling i gymnasiet med. frågade min lärare ifall jag kunde annvända mig av den och d tyckte hon var en jättebra idé. Vi fick uppgiften för två veckor sedan. Sen dess har jag suttit varje kväll för att koka ihop något. d slutar bara med att allt blir så personligt, känslokletigt och att jag får ta massor av smällar. pratade om d med min lärare. hon tyckte att jag borde byta ämne och d är snabbt. jag drog till med spikmatta för d var d enda som kom upp i mitt huvud just då och d var helt okej. Fine, inte trodde jag att d ämne var ledigt. även om vi var förvånade båda två över att ingen valt spikmatta som ämne, så var väl jag glad för d och sitter nu med tusentals utskrivna a4 som handlar just om spikmattor. plus i kanten är väl att jag kan ta med och visa upp min egen spikmatta :)

Hörde också att våra moodboards inför modevisningen ska vara klara till första tecknings lektionen på torsdag. vilket sammanträffande, jag som hade tänkt ta sovmorgon. i panikångest stod jag som ett frågetecken när vår lärare berättade detta. Dum som jag är räcker jag upp handen och säger "jag har inte fått nån lapp om detta.."

duktigt stina, nu förstår alla att du inte ens har börjat eller ens tänkt tanken på att börja.

på fredag ska vi till köpenhamn. fyra timmar tar bussresan. en klasskompis sa till mig att hon skulle köpa öronproppar och en sån sovmask att ha framför ögonen. bra idé! d ska jag också ha med mig. vad ska vi annars göra på bussen liksom? sjunga allsång? eller ska lärarna stå och berätta roliga historier hela vägen?!

läste i syrrans blogg att mormor fyller år idag. tur att hon påminde mig. hade jag aldrig haft en enda tanke på.

nu ska jag sova. eller nått..


lady pink in trouble

6 februari, 2010 @ 18:06

har satt mig vid datorn en stund. sitter och umgås med mitt tyg jag köpte igår. kände att jag behövde spendera lite tid med d för att jag la ner så mkt pengar på d. vår lärare "tvingade" oss köpa kavajtyg i med ull i. 700 kostade d. japp, jag har blivit rånad. igen.

ska aldrig mer köpa tyg i göteborg. nästa fredag ska jag köpa billigt tyg i köpenhamn istället. finns mer att välja på där.

igår va d fredag. Kvällen började med att jag, mysan och vinc åt sushi i Mölndal. vi drack lite vin. blev lite partysugen även om jag sa att d aldrig aldrig aldrig kommer hända igen. men jag säger d varje helg. (säger så även idag) några killkompisar till oss drog med mig ut. men först var vi hos my och förfestade lite så hon också kunde känna att hon var med lite. d var kul. jag gjorde inte av med ett enda öre igår. duktiga mej. ska alltid gå ut med dem när jag går ut.
testade ett nytt ställe. dancing dingos. soft ställe med skön musik, enkla människor och man fick ungefär göra d man ville. dj:n var en gammla surfare från australien som snackade engelska. helkul att prata med. drog igenom hela min spotifylista för att få snacka med honom så mkt som möjligt.  nej han var inte snygg. han var en gubbe i säkert femtioårsåldern.
efter dancing dingos och några shotar gick vi till excet. tillbringade inte tiden så länge där. ville hem ganska fort. hade sovit dåligt. fick sova hos en av pojkarna eftersom jacob inte var hemma ville jag inte sova själv. fick med oss lite nattamat som han kallar d. jag snodde hans säng och däckade ganska snabbt. första gången jag vaknade stod d tre stora glasvatten och ett paket treo på nattusbordet. drack treo och somnade igen. nästa gång jag vaknade var d för att syster ringde. drack vatten och somnade igen. tredje gången jag vaknade ringde hanna. drack vatten och somnade igen. fjärde och sista gången jag vaknade var d dags att verkligen vakna för då fick jag frukost på sängen :) blev hemkörd och nu sådär fyra timmar senare sitter jag fortfarande i min partyoutfit.

ska snabbt hoppa in i duschen och bege mig snabb som en apa till my. vi ska se melodifestivalen och göra ingenting. men först ska jag förbi konsum och köpa med mig lite chips. blir d till middag idag. japp japp.

pusshej

Living dead göörl

3 Februari, 2010 @ 13:26

är i skolan nu.. har sytt en kavajtoille. den ser ut som skit. ger upp och åker till stan istället. ja, jag har ju faktiskt slutat. är sugen på lite grejer till mitt rum. ska dra till åhlens. sen ska jag köpa ett par öronmuffar. för mamma hade ju slängt mina från typ 1999. Hon yrade något om att d var för bebisar. nej, mamma jag köpte dem på BARNavdelningen för att jag var ett BARN då och tycker om att annvända om gamla saker. svenskar konsumerar FÖR mkt. (ska jag säga)

är astrött by the way. har kollat på rederiet hela natten och försökt tänka ut ett tema till skolsökningen. har bara haft glas i huvudet d närmaste dagarna. drömt om glas. andas glas. ätit glas.. osv. osv. jag vägar annvända mig av glas. d e bara SÅÅÅÅÅÅÅ last year.

ikväll ska jag strunta i glas helt o hållet. för jag ska ut och dricka vin. med en guy :) ja, d e ju onsdag

du ger mig allt jag vill ha

1 Februari, 2010 @ 16:42

okej, ingen orkar med mig om jag ska skriva allt som hänt mig sen sist jag skrev. jag orkar inte heller med mig själv då. så jag bojkottar d.

just nu sitter jag i mitt rum. lyssnar på Muse och äter upp mitt godis från biobesöket i fredags. Sherlock holmes såg vi. jag somnade. var på bio i torsdags också. Avatar. i 3D. Somnade inte. tur. Folk stannade kvar efter filmen och grät i varandras armar. Ja, livet på jorden är ju SÅ meningslöst, varför inte bli en avtar istället? tur att jag är vuxen och lever med båda fötterna på jorden :) men annars så var den grym!!

har varit hemma hos mamma och pappa ihelgen och hälsat på bosco bla. sen har jag varit på födelsedagskalas hos Angelique också. vi åt mat och gick ut på hotellet. efter det är det helt svart. aldrig hänt mig någonsin. utan att låta hur billig som helst kan jag väl bara säga att jag kände mig fedt tragisk på söndagen när jag städade mammas bil... aldrig mer.. på riktigt. aldrig mer.

annars går skolan framåt. d sista går riktigt fort här nu. jag har några skolor att söka, en modevisning att avklara och en fashion week i köpenhamn att besöka. känner mig lite stressad. vilken tur att jag har hunnit söka några sommarjobb så jag inte behöver få panik över d i slutet av maj.

jag känner mig rik som ett troll och har kollat in ett par skor som jag vill ha på shock. okej, jag brukar inte handla där. men my drog med mig dit förra veckan. hittade ett par pumps och har nu inte tänkt på något annat än dem sen dess.. jag borde.. även om jag inte borde..

ska jag annvända avatar som tema till portfolio till borås? njaa.. då tror väl folk att jag är en neeerd.


RSS 2.0